Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Αφήγηση παραμυθιού με μουσική, θεατρικό παιχνίδι και εικαστικό εργαστήρι!

Ο Σύλλογος γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών και η Κοινωνική Κουζίνα σας προσκαλούν στην παιδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί την Κυριακή 21/12/2014 στις 18:00 στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών (Χατζ. Νταλιάνη 5).

Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστεί το παραμύθι της Αργυρώς Ντουσάκη «Οι καραμέλες του Ουρανού». 

Η αφήγηση και το θεατρικό παιχνίδι που θα πλαισιώσουν την ιστορία θα γίνουν από την ίδια τη συγγραφέα και τη Σάσα Καφετζοπούλου (εκπαιδευτικός). Στο πλευρό τους θα βρίσκεται με την κιθάρα και τη φωνή του ο Γιάννης Μανούσακας. 

Στο τέλος της αφήγησης τα παιδιά θα έχουν την χαρά με τη βοήθεια της Σάσας Καφετζοπούλου να συμμετάσχουν σε εικαστικές δημιουργίες.


«Οι καραμέλες του ουρανού»

Στη γλυκιά πολιτεία της Γλυκονέφειας ζει η βασίλισσα Ειδύλλη, που με συντροφιά τον γαλάζιο δράκο Δαλ, φτιάχνουν για τα παιδιά όλης της γης λαχταριστές καραμέλες! Και το πιο σημαντικό της προσφέρουν, χωρίς αντίτιμο, χαρίζοντας σε όλα τα παιδικά προσωπάκια χαμόγελα και γέλια!

Τι θα γίνει όμως όταν ο νάνος εμποράκος αποφασίσει να μαζέψει τις καραμέλες και να τις πουλήσει στα παιδιά;;; Ποια παιδιά θα μπορούν πλέον να γεύονται τις καραμέλες και ποια θα τις στερηθούν;;;

Χωρίς διδακτισμούς, οι καραμέλες του ουρανού μας ξαναθυμίζουν τη γλυκιά γεύση της φιλίας και της αγάπης, όσο και την πικρή αίσθηση της εμπορευματοποίησης! Μέσα από την εξέλιξη του παραμυθιού, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να αναλογιστούμε και να ανακαλύψουμε ξανά τη σημασία της προσφοράς. Να προβληματιστούμε σχετικά με τη συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση, αλλά και τη σημασία της αλληλεγγύης και της βοήθειας. Αξίες διαχρονικές, αλλά και επιτακτικές στην εποχή που διανύουμε.
Με συνέπεια στις αξίες της ιστορίας, μέρος των εσόδων από τα βιβλία που θα πουληθούν θα διατεθούν στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών και την Κοινωνική Κουζίνα. Όσοι τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση μπορούν συμβάλουν στη λειτουργία της Κοινωνικής Κουζίνας και του Συσσιτίου του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών φέρνοντας μαζί τους τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου