Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Κάλεσμα της Κοινωνικής Κουζίνας για ένα Δημοτικό Εστιατόριο

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, 7.00μμ στο Εργατικό Κέντρο
Η Κοινωνική Κουζίνα εδώ και τέσσερα χρόνια προσφέρει σε χιλιάδες ανθρώπους, ντόπιους και μετανάστες, αυτό που θα έπρεπε σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες να είναι αυτονόητο δικαίωμα όλων: ένα πιάτο ζεστό φαγητό.
Πιστεύουμε ότι σε μια περίοδο που οι πολιτικές των μνημονίων σπρώχνουν όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας στην ανεργία και την ανέχεια, χρειάζεται να διεκδικήσουμε μια δημοτική δομή, ένα δημοτικό εστιατόριο, το οποίο να προσφέρει σίτιση σε όσους χτυπήθηκαν από την κρίση. Το εστιατόριο αυτό πρέπει να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό (μάγειρα, τραπεζοκόμο, καθαρίστρια, κοινωνικό λειτουργό κλπ.), το οποίο θα έχει σταθερές σχέσεις εργασίας, αξιοπρεπείς αμοιβές, και, κυρίως, να παρέχει πρωϊνό, γεύμα και δείπνο χωρίς προϋποθέσεις σε όλους όσους προσφεύγουν σ’ αυτό.
Η τοπική κοινωνία (σωματεία, φορείς, συλλογικότητες, κοινωνικές υπηρεσίες, επαγγελματίες, έμποροι, μαγαζάτορες, φουρνάρηδες, και προπαντός πάρα πολλοί συμπολίτες μας) έδειξε και συνεχίζει να δείχνει το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη της στην Κοινωνική Κουζίνα.
Οι αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες στην καθημερινή μάχη που δίνουμε για την εξασφάλιση αυτού του αγαθού, και οι ανάγκες των ανθρώπων που χτυπούν την πόρτα της Κοινωνικής Κουζίνας μας πείθουν ότι ένα παρόμοιο εγχείρημα εάν αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια μπορεί να αγκαλιαστεί από όλους.
Καλούμε σε ανοικτή σύσκεψη την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 19:00 στο Εργατικό Κέντρο δημοτικές παρατάξεις, σωματεία, φορείς, συλλογικότητες, αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται να αγωνιστούμε γι’ αυτήν την προοπτική που μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου