Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Στήριξη στην Κοινωνική Κουζίνα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων

Ο λαός με τον αγώνα του εξασφαλίζει την επιβίωσή του
Χθες συνεδρίασε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παιδείας με θέμα το πέταγμα των λαικών συσσιτίων της Κοινωνικής Κουζίνας στον δρόμο, προς ‘δήθεν’ αξιοποίηση του χώρου όπου στεγάζεται η Κοινωνική Κουζίνα. 
Η παρέμβαση του κόσμου που αγκαλιάζει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο την λειτουργία των συσσιτίων ήταν άμεση, καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι, πέρασαν απ’ την παράσταση διαμαρτυρίας, κάτω απ’το μέγαρο Πάνθεον για να διασφαλίσουν ότι η Κοινωνική Κουζίνα θα συνεχίσει την λειτουργία της σε ένα αξιοπρεπή χώρο. 

Παρόλο λοιπόν που η εισήγηση του προέδρου της επιτροπής ήταν η έξωση της Κοινωνικής Κουζίνας από το κτίριο που στεγάζεται στην οδό Τσουδερών μετά από τις παρεμβάσεις των φορέων αλλά και του απλού κόσμου η τελική ομόφωνη απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής διαμορφώθηκε ως εξής: "η Επιτροπή στηρίζει την λειτουργία της Κοινωνικής Κουζίνας και δέχεται την συνέχεια της λειτουργίας της στον χώρο της οδού Τσουδερών 36 μέχρι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. 

Ο λαός για ακόμα μια φορά μέσα απ’ τον αγώνα του, έβαλε την σφραγίδα του, καθώς κατάφερε να αλλάξει η απόφαση της Επιτροπής. Δείχνει επίσης ότι το προεκλογικό κλίμα κοινωνικής ειρήνης δεν υφίσταται, ότι ο λαός βρίσκεται σε ετοιμότητα έτοιμος να διασφαλίσει τα συμφέροντά του. Επόμενος σταθμός, η παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, για να διασφαλίσουμε την ΜΟΝΙΜΗ στέγη της Κοινωνικής Κουζίνας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων θα είναι εκεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου