Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αρκετός κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα στήριξης της Κοινωνική Κουζίνας και μαζεύτηκε στο Μέγαρο Πάνθεον όπου συνεδρίαζε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παιδείας. Πολλοί πηγαινοερχόντουσαν μέσα και έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης της εννιαμελούς επιτροπής παρόλο που υποτίθεται ότι θα συζητούσε κεκλεισμένων των θυρών.

Δυόμιση ώρες διάρκεσε η συζήτηση και είναι σαφές ότι η μαχητικότητα και οι παρεμβάσεις μελών και φίλων της κουζίνας κατάφεραν αφενός να διαμορφώσουν κλίμα υπέρ της Κουζίνας και αφετέρου να επηρεάσουν την τελική απόφαση, αλλά και την διατύπωσή της.

Προς το τέλος ήταν φανερό ότι η πλειοψηφία των εννέα μελών της επιτροπής ήταν με το μέρος της Κοινωνικής Κουζίνας. Γι αυτό κιόλας συμφωνούσαν με τις ενστάσεις πολλών που επέμεναν να διαγραφτούν εκφράσεις όπως "ανεχόμαστε την στέγαση της Κουζίνας" και "επιτρέπουμε την λειτουργία της". Αντί για αυτό η τελική απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής διαμορφώθηκε περίπου ως εξής: "η Επιτροπή στηρίζει την δράση της Κοινωνικής Κουζίνας (άρα συνεχίζεται η λειτουργία της) μέχρι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα κληθεί να δώσει λύση στην μετεστέγαση της Κουζίνας σε νέο, πιο κατάλληλο χώρο".

Δηλαδή, αυτή τη μαχη την κερδίσαμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου