Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων: «Υπερασπιζόμαστε την κοινωνική κουζίνα»

Μέσα στον δύσκολο χειμώνα της δανειακής σύμβασης και της φτώχειας οι πολίτες ανέπτυξαν πρωτόγνωρα και αποτελεσματικά δίκτυα αλληλεγγύης. Τρανό παράδειγμα για την πόλη μας αποτελεί το συσσίτιο της Κοινωνικής Κουζίνας που με εθελοντική προσφορά σε χρήμα, τρόφιμα και εργασία παρέχει κάθε βράδυ ένα πιάτο φαί σε πάνω από 100 ανθρώπους που βρίσκονται σε πλήρη ένδεια.

Αφού για μήνες το συσσίτιο μοιράστηκε στην πλατεία, φιλοξενήθηκε σε χώρο του 1ου Γυμνασίου επί της οδού Τσουδερών. Δυστυχώς με πρόσχημα την «υποβάθμιση του κέντρου» και όχημα τυπικές αδειοδοτήσεις της Σχολικής Επιτροπής η Κοινωνική Κουζίνα υποχρεώνεται σε έξωση από τον χώρο της με άδηλο το μέλλον του συσσιτίου. Είναι μέγιστη η υποκρισία του Δήμου Χανίων, την ίδια ώρα που ζητά τη συνεργασία των σχολικών μονάδων για τη συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, να φέρνει εμπόδια στις ήδη λειτουργούσες πρωτοβουλίες και να τις οδηγεί σε κλείσιμο.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων θεωρεί πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποβάθμιση της ζωής μας από την ασιτία συμπολιτών μας, Ελλήνων και ξένων, από τους άστεγους που κοιμούνται στα παγκάκια, από τους ανθρώπους που κρυώνουν. Υπερασπιζόμαστε την Κοινωνική Κουζίνα και καλούμε τον Δήμο:
Να συμβάλει στην εξεύρεση ενός μεγαλύτερου και καταλληλότερου χώρου στο κέντρο της πόλης για τη λειτουργία της κουζίνας με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών που τη λειτουργούν. Ώσπου να βρεθεί ο χώρος να συνεχιστεί ανενόχλητα η δραστηριότητά της στον υπάρχοντα χώρο.
Να ενισχυθεί κάθε πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος: Ποντικάκης Φώτης
Ο Γενικός Γραμματέας: Σακελλαρίδης Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου