Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα συμπαράστασης από τη συνέλευση κατοίκων Χαλέπας

Ως συνέλευση Χαλέπας εκφράζουμε την με κάθε τρόπο στήριξή μας στην Κοινωνική Κουζίνα, οι δραστηριότητες της οποίας αποφασίζονται με αμεσοδημοκρατικό τρόπο από τη συνέλευσή της και προσφέρει φαγητό σε δεκάδες άπορους συμπολίτες μας. 

Σε μια συγκυρία βίαιης φτωχοποίησης και χρεωκοπίας του λαού μας που επιβάλλουν τα αντιλαϊκά δυσβάσταχτα μέτρα των κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από τον ανυποχώρητο παλλαϊκό ξεσηκωμό για την ανατροπή που θα πηγαίνει χέρι-χέρι με ένα πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης μέσα στους κόλπους του λαού, ιδιαίτερα για τα πιο πληττόμενα στρώματα της κοινωνίας, όπως οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι συνταξιούχοι, η νεολαία. 

Η όψιμη ευαισθησία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας που, ενώ μας οδηγεί στην κοινωνική καταστροφή, θέλει αποκλειστικά να διαχειρίζεται αυτή και οι μηχανισμοί της (βλ. τοπική αυτοδιοίκηση, Εκκλησία κτλ) τα συσσίτια προς ένα συγκεκριμένο αριθμό "πιστοποιημένων" άπορων, δεν μας συγκινεί, μας προκαλεί αποτροπιασμό. 

Η συλλογική αυτοοργάνωση στις γειτονιές και οι δομές αλληλεγγύης που συγκροτούνται από τα κάτω είναι το πρώτο βήμα ενότητας και αντίστασης της εργαζόμενης πλειοψηφίας, είναι αυτό που ανοίγει το δρόμο για ευρύτερες συλλογικές διεκδικήσεις. 
Αυτό φοβούνται οι "πεφωτισμένοι" ηγέτες μας και γι'αυτό διατυμπανίζουν πως είναι καλύτερα ο πεινασμένος κόσμος να ψάχνει τροφή στα σκουπίδια παρά στα κοινωνικά συσσίτια. 

Απέναντι στις απειλές της δημοτικής αρχής για κλείσιμο της Κοινωνικής Κουζίνας, απαντάμε πως τα δημόσια κτίρια ανήκουν στο λαό και πως μια τέτοια κίνηση θα προκαλέσει την οργή τόσο στη γειτονιά μας όσο και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ
ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΛΕΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου