Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/01 6.30 μμ ΑΓΟΡΑ

Να κάνουμε τη θλίψη μας οργή για τον πνιγμό των 12 προσφύγων στα ανοικτά του Φαρμακονησίου. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις καταγγελίες των διασωθέντων το Λιμενικό τραβούσε το σκάφος των προσφύγων προς την Τουρκία (πραγματοποιούσε δηλαδή «επαναπροώθηση»), ενώ και μετά το βούλιαγμα της βάρκας αδιαφόρησε για τις ανθρώπινες ζωές.


Δεν πρόκειται για την «κακιά στιγμή». Πέρα από τις ευθύνες των λιμενικών, η τραγωδία είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης, του φράχτη στον Εβρο, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, του «Ξένιου Δία», της FRONTEX. Της πολιτικής που υπερασπίστηκε κυνικά ο  Μ. Βαρβιτσιώτης λέγοντας ότι κανείς «δεν θέλει να ανοίξουμε τις πύλες»! 
Κλειστές οι πύλες λοιπόν και εννιά παιδιά και τρεις γυναίκες νεκροί!

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, όλο το λαό σε ξεσηκωμό ενάντια στο ρατσιστικό έγκλημα στο Φαρμακονήσι-Να αποδοθούν ευθύνες (πολιτικές και άμεσες), να τιμωρηθούν οι ένοχοι-Να δοθεί πολιτικό άσυλο στους επιζώντες.
Να διαλυθεί η FRONTEX, να σταματήσει η παράνομη και δολοφονική πρακτική των επαναπροωθήσεων..

Νομιμοποίηση των μεταναστών-άσυλο στους πρόσφυγες.
Κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών εργαζόμενων για να τελειώνουμε με τα μνημόνια, τις Αμυγδαλέζες, τις Μανωλάδες, τους φράχτες του αίσχους.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου