Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Αντιφασιστική πορεία

Πέμπτη 18/4/13 – ώρα : 19:00 – πλ.Αγοράς


Η χρυσή αυγή είναι ένα ναζιστικό κόμμα που σήμερα υπερασπίζεται στη βουλή τα συμφέροντα των αφεντικών, των εφοπλιστών, της μαφίας και των εμπόρων όπλων. Οι χρυσαυγίτες προπαγανδίζουν την ανωτερότητα της λευκής φυλής, τις φυλετικές και τις ρατσιστικές διακρίσεις, την υποτίμηση της γυναίκας, την κατάργηση των πολιτικών δικαιωμάτων και προτείνουν την εμπλοκή της Ελλάδας σε πόλεμο ως λύση στην κρίση. Τα μέλη της χιτλερικής αυγής υπερασπίζονται ιστορικά τα οικονομικά σκάνδαλα και τα εγκλήματα της χούντας των συνταγματαρχών, όπως και τα εγκλήματα των ταγμάτων ασφαλείας που συνεργάστηκαν με τους ναζί στην κατοχή. Γιʼ αυτό και εμείς αποκαλούμε τους φασίστες της χρυσής αυγής «σουμπερίτες», καθώς οι ίδιοι παραδέχονται πως είναι θαυμαστές και απόγονοι του Φριτς Σούμπερτ, του Πούλιου και των δοσίλογων που αιματοκύλησαν τα χωριά της αντίστασης στην Κρήτη και τη Μακεδονία.

Το απόγευμα της Τρίτης 2 Απριλίου εμφανίζεται στο κέντρο των Χανίων μια ομάδα μεθυσμένων νεοναζί της χρυσής αυγής. Yπό την πλήρη ανοχή της ασφάλειας Χανίων, οι σουμπερίτες αφού προκαλούσαν χαιρετώντας ναζιστικά κάτω από τα γραφεία του ΚΚΕ και απειλώντας το σύνδεσμο της Original, χτύπησαν στην πλατεία της αγοράς 3 περαστικούς μετανάστες. Η αστυνομία όχι μόνο συγκάλυψε τις ρατσιστικές επιθέσεις σε συμπολίτες μας, αλλά όταν οι σουμπερίτες πήγαν σε κεντρικό καφέ του λιμανιού να γλεντήσουν και να συνεχίσουν τα αίσχη τους, τότε εμφανίστηκε ένα όχημα τους λιμενικού για να προστατέψει τους θρασύδειλους ρατσιστές. Η συγκάλυψη των επιθέσεων των νεοναζί από την ασφάλεια Χανίων δεν εκπλήσσει κανένα. Από τη δεκαετία του ΄80, οι χιτλερικοί χρησιμοποιούνται ως το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να χτυπηθούν τα εργατικά και τα κοινωνικά κινήματα, με στόχο να υποτιμηθεί η αξία της ζωής και της εργασίας όλων μας. Αξίζει να θυμήσουμε ότι πρόσφατα οι νεοναζί έχουν συνεργαστεί με τη νεολαία της Ν.Δ. σε επιθέσεις ενάντια σε αγωνιζόμενους ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη και στο Ρέθυμνο.

Στις 2 Απριλίου στα Χανιά, αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι ρατσιστικές επιθέσεις, μια μικρή ομάδα από αντιφασίστες και νεολαίους της πόλης απώθησαν τους νεοναζί και έριξαν τον γελοίο υπαρχηγό τους Στυλιανό Βλαμάκη στη θάλασσα. Ο κόσμος που απάντησε στις φασιστικές επιθέσεις και ξεφτίλησε τους νεοναζί στο λιμάνι υπερασπίστηκε την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά όλης της χανιώτικης κοινωνίας. Μόλις η αστυνομία αντιλήφθηκε τη δημόσια ξεφτίλα που υπέστησαν οι ναζί, εμφανίστηκε για να προστατεύσει τους σουμπερίτες από τα χειρότερα. Οι ναζί ξέσπασαν σε ένα σερβιτόρο. Παράλληλα, μέλη του ΚΚΕ έκαναν πορεία διαμαρτυρίας για την εμφάνιση των ναζί στα Χανιά. Στο λιμάνι, ο ναζί κολυμβητής αγκαζέ με άνδρες της ασφάλειας, επιτέθηκε με χυδαίες φράσεις σε δασκάλα που έτυχε να βρίσκεται στο λιμάνι και η οποία συμμετέχει στους αγώνες του σωματείου της. Ο βρεγμένος ναζί υπέδειξε στους αστυνομικούς να συλλάβουν τη δασκάλα χωρίς κανένα λόγο, για να του απαντήσουν «εντάξει Βλάμη ηρέμησε, θα την πάρουμε». Η δασκάλα πήγε στο τμήμα ώστε να καταθέσει μήνυση για εξύβριση. Στο λιμάνι βρισκόταν και ο πρώην πρόεδρος της Παιδαγωγικής σχολής Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήταν παρών στην εξύβριση της δασκάλας από το φασίστα, και επίσης κατέθεσε υπέρ την μήνυσης της δασκάλας. Και κάπου εκεί το θράσσος και ο φιλοναζισμός της ασφάλειας Χανίων φτάνουν στο απώγειο τους. Οι μεθυσμένοι φασίστες όχι μόνο δεν διώκονται για τις ρατσιστικές επιθέσεις, αλλά με τη βοήθεια της ασφάλειας ασκούν μηνύσεις στη δασκάλα και στο σερβιτόρο, σε μια δημοσιογράφο, όπως και σε 5 συναγωνιστές και συναγωνίστριες από τα κοινωνικά κινήματα και τα αγωνιστικά σωματεία της πόλης. Οι διώξεις αυτές έρχονται να προστεθούν στη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί στα Χανιά ενάντια στα κινήματα της πόλης. Η ποινικοποίηση ανθρώπων των κινημάτων εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια του κράτους και του κεφαλαίου να περάσει ακόμα χειρότερα μέτρα εξαθλίωσης χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις. Γελιούνται όμως. Δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν και μας ενώνουν!

Ενάντια στη διαρκή συνεργασία των εκμεταλλευτών με την αστυνομία και τους ναζί της χ.α. εμείς λέμε: Καμία δίωξη σε αγωνιστές και αγωνίστριες, αρκετά με τη βιομηχανία διώξεων στα Χανιά. Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στην εκμετάλευση και την υποτίμηση της ζωής μας


Ισότητα Αντίσταση Αλληλεγγύη!

Καλούμε τα σωματεία, τα κινήματα και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο σε Συλλαλητήριο στην Πλατεία Αγοράς Xανίων
την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 , στις 19:00.Αντιφασίστριες και Αντιφασίστες από τα κινήματα των Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου