Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται


Η Κοινωνική Κουζίνα δηλώνει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στους συνολικά 20 διωκόμενους συμπολίτες μας για τα γεγονότα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011 και για την κατάληψη της περιφέρειας το Φεβρουάριο 2012.

Οι διαμαρτυρίες που εκδηλώθηκαν και στα δύο παραπάνω γεγονότα ένα και μόνο στόχο είχαν: τη διεκδίκηση της αξιοπρέπειας που η μνημονιακή εποχή μας έχει στερήσει.

Καταγγέλλουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής στη διαμαρτυρία και στη διαδήλωση που υιοθετεί  η κυβέρνηση προκειμένου να συντηρήσει την πολιτική της  εξαθλίωσης.

Καταγγέλλουμε την συστηματική περιστολή των πολιτικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών που στόχο έχει τον εκφοβισμό, τη δουλοπρεπή υπακοή και τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής στη χώρα και στην πόλη μας. 
Η ακραία αυταρχική στάση της κυβέρνησης, όποια μέσα και αν αυτή ενδύεται (βίαιη καταστολή, διώξεις, επιστρατεύσεις) θα μας βρει απέναντι  της, χωρίς φόβο και με πιο σθεναρή αντίσταση.

Καμία ανοχή στην ποινικοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων.

Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης την Τρίτη 5/2 στην πλατεία της Αγοράς και τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 11 διωκόμενους για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, την Πέμπτη 7/2, 9 π.μ., στα δικαστήρια, όπου καλούνται για να απολογηθούν στα πλαίσια της προανακριτικής διαδικασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου