Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Ψήφισμα της Κοινωνικής Κουζίνας για την επίθεση στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών

Η Κοινωνική Κουζίνα καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση και τους βανδαλισμούς που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών. 

Είτε πρόκειται για προμελετημένη απόπειρα εκφοβισμού από τη γνωστή φασιστική οργάνωση, με στόχο την καλλιέργεια ενός κλίματος αντεκδίκησης και μισαλλοδοξίας εν όψει των επικείμενων εκλογών, είτε για απονενοημένη δράση μεμονωμένων στελεχών της που εμπνεύστηκαν από τα κηρύγματα μίσους της οργάνωσης, η επίθεση αυτή προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα της χανιώτικης κοινωνίας, που οφείλει να αντισταθεί στους νοσταλγούς των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της βίας και του ρατσισμού. 

Οι δυνάμεις του μίσους, που κηρύσσουν δήθεν αντιμνημονιακό και «πατριωτικό» λόγο, αποτελούν μόνιμο αποκούμπι του συστήματος, δρουν διχαστικά και αποπροσανατολιστικά, δείχνοντας τους μετανάστες ως υπαίτιους της κρίσης, ώστε να ξεχαστούν τα μνημόνια, οι τράπεζες, οι μειώσεις των μισθών, η κρατική καταστολή, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η ανεργία, ο εργασιακός μεσαίωνας. 

Γι’ αυτό, η επίθεση προς το Κοινωνικό Στέκι, ένα χώρο αλληλεγγύης, διαλόγου και πολιτισμού, δεν αφορά μόνο όσους εργάζονται αθόρυβα και αποτελεσματικά για να παράσχουν στοιχειώδη υλικά και πολιτιστικά αγαθά σε κατατρεγμένους συνανθρώπους μας, αλλά και όλους εμάς που βλέπουμε να ακυρώνονται οι κατακτήσεις μας, να περιορίζονται οι ελευθερίες μας, να υποθηκεύεται το μέλλον μας. 

Απέναντι σε αυτές τις εκδηλώσεις μίσους απαντάμε προτάσσοντας τις αδιαπραγμάτευτες αξίες της ζωής, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και του αναφαίρετου δικαιώματος κάθε ανθρώπου να απολαμβάνει τους καρπούς της εργασίας του.

2 σχόλια:

 1. Δελτίο Τύπου

  Πέμπτη 26/4 ώρα 18:15 - 20:00
  Στην ΝΕΤ, στην εκπομπή "Ο δρόμος προς την κάλπη" που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Ντένια Σαρακίνη συμμετέχει ο Νότης Μαριάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δελτίο Τύπου
  Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Νότη Μαριά με Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο


  Ο υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» καθηγητής κ. Επαμεινώνδας (Νότης) Μαριάς , προκειμένου να ξεκινήσει από αύριο, επίσημα, την προεκλογική δραστηριότητά του, επισκέφθηκε σήμερα (φωτ.), κατόπιν αιτήσεως του, τον σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.

  Ο κ. Μαριάς έγινε δεκτός, στις 13.30 το μεσημέρι , στην Αχιεπισκοπή Κρήτης, από τον κ. Ειρηναίο με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει σειρά θεμάτων που ρυθμίζονται από τα μνημόνια και θα επηρεάσουν καθοριστικά τη ζωή της εκκλησίας.


  Σε κλίμα ειλικρινούς σεβασμού διεξήχθη συζήτηση για την πατρίδα μας και τους ανθρώπους της μέσα στο νέο πλαίσιο που δημιουργεί η πολιτικοοικονομική πραγματικότητα.


  Οι κύριοι Ειρηναίος και Μαριάς συμφώνησαν να έχουν σταθερή επικοινωνία και εξέφρασαν την διάθεση των για ανθρώπινη και θεσμική συνεργασία επ ωφελεία των ανθρώπων του Ηρακλείου και της Κρήτης συνολικά.


  Ο κ. Μαριάς ευχαριστεί τον σεβασμιότατο για την θετική ανταπόκρισή του στο αίτημα συνάντησης και παράλληλα, εκφράζει δημόσια την εκτίμησή του στο πρόσωπο και στο αθόρυβο έργο του προκαθημένου της τοπικής εκκλησίας.


  Επαμεινώνδας (Νότης) Μαριάς
  Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Παν/μιο Κρήτης
  Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου
  Δν/ση: Λεωφ. Δημοκρατίας αρ.17 τηλ: 2810.300421, 2810.300422

  ΑπάντησηΔιαγραφή