Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελία για όσους προσπαθούν να κλείσουν την «Κοινωνική Κουζίνα»

Η κοινωνική Κουζίνα, – που προήλθε μέσα από τους αγανακτισμένους της δικής μας Πλατείας της Αγοράς ως ανθρώπινη ανάγκη να καλυφθεί το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα να έχουν όλοι οι άνθρωποι φαγητό, – κινδυνεύει να κλείσει ή να την κλείσουν με διάφορα προσχήματα, στο χώρο που λειτουργεί, η δημοτική μας αρχή. Την ίδια ώρα μάλιστα που δική της υποχρέωση είναι σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες να σταθεί στο πλάι των πολιτών και να ασκήσει κοινωνική πολιτική αντί να κλείνει τα μάτια στις ανθρώπινες ανάγκες.
Όταν οι ανάγκες αυτές πολλαπλασιάζονται καθημερινά και στον τοπικό πληθυσμό – όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν απ’ όλες τις κοινωνικές ομάδες εθελοντών που αναπτύχθηκαν στην πόλη μας – εξ αιτίας της πολιτικής κοινωνικής εξαθλίωσης που εφαρμόζει η εξωτερική και εσωτερική τρόικα (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ).
Και μέχρι ότου, ο αγώνας του λαού στείλει στα σπίτια τους αυτούς που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική που γεννά πείνα και εξαθλίωση, η προστασία δομών όπως η Κοινωνική Κουζίνα είναι μονόδρομος.
Όσο τα μαγαζιά κλείνουν το ένα δίπλα στο άλλο – και στο δρόμο που λειτουργεί η Κοινωνική Κουζίνα – εξαιτίας της κρίσης, όσο οι άνεργοι ιδιαίτερα οι νέοι πολλαπλασιάζονται, όσο οι αγρότες δεν πληρώνονται στοιχειωδώς τον κόπο τους, εμείς θα επιμείνομε.

Κανείς μόνος στην κρίση!
Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Κουζίνα!

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου