Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Αποσπάσματα από τα Καλικατζαρώματα στις 30/12/2012

....προς τέρψη από και για την Κοινωνική Κουζίνα
Μία αφήγηση παραμυθιού για μικρούς και μεγάλους
από το Νίκο Μπλαζάκη και τη Γεωργία Μοχλάκη

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Γλέντι μετά μουσικής


19/1 ΑΘΗΝΑ-ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Στηρίζουμε το πανελλαδικό κάλεσμα των αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών συλλογικοτήτων, κοινοτήτων μεταναστών, σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και καλλιτεχνών 19 Γενάρη ΑΘΗΝΑ-ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ. 

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ντόπιους και μετανάστες, που θα διαδηλώσουν ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ! 

Απέναντι στα μνημόνια που εξαθλιώνουν το λαό δεν ψάχνουμε “αποδιοπομπαίους τράγους” στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, όπως θέλει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και παλεύουμε ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους φράχτες στον Εβρο, την ένταση της καταστολής. 

Απέναντι στη δολοφονική δράση των νοσταλγών του Χίτλερ, των ταγματασφαλιτών και της Χούντας, προβάλουμε την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ όλων των καταπιεσμένων.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η Κοινωνική Κουζίνα ενάντια στην καταστολή

Καταγγέλλουμε την εισβολή των ΜΑΤ στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της Βίλας Αμαλίας στις 20/12 και στην ΑΣΟΕΕ στις 28/12. 

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επέλεξε την περίοδο των γιορτών για να συλλάβει αγωνιστές κατασκευάζοντας γελοίες κατηγορίες, να στοχοποιήσει μετανάστες μικροπωλητές, να σπάσει το Πανεπιστημιακό άσυλο και να εισβάλει ακόμα και μέσα σε χώρους αριστερών παρατάξεων και συλλογικοτήτων. 

Η ένταση της καταστολής είναι κομμάτι της εφαρμογής των νέων βάρβαρων μέτρων που απαιτεί η τρόικα και εξαθλιώνουν το λαό. Σε αυτή την προσπάθεια εκφοβισμού του κινήματος αντίστασης, εντάσσεται και η δίωξη 9 αγωνιστών και συνδικαλιστών στην πόλη μας για την κατάληψη του κτηρίου της αντιπεριφέρειας στα πλαίσια των απεργιών και των αντιμνημονιακών κινητοποιήσεων του περασμένου Φλεβάρη. 

Απαιτούμε την απόσυρση των κατηγοριών από τους αγωνιστές της Βίλας Αμαλίας- καμία δίωξη στους 9 συμπολίτες μας για την κατάληψη στην αντιπεριφέρεια. 

Καλούμε όλο τον κόσμο που πλήττεται και αγωνίζεται ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές να σταθεί στο πλευρό των κοινωνικών χώρων και των αγωνιστών που δέχονται τις επιθέσεις του κράτους και των παρακρατικών φασιστικών συμμοριών. 

Ολοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τον εκφασισμό της κοινωνίας μας, τον εκφοβισμό και τη βίαιη καταστολή των κοινωνικών αγώνων, τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της συγκυβέρνησης και να ανατρέψουμε τρόικες και μνημόνια.